Πώς θα αυξήσετε τις Πωλήσεις σας μέσω Instagram το 2023;

No Comments

Σας καταλαβαίνουμε. Θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας! Αλλά δεν έχετε δοκιμάσει να την αύξηση πωλήσεων μέσω Instagram; 

Το Instagram για επιχειρήσεις είναι ένα από τα καλύτερα social media κανάλια για να ενισχύσετε το engagement που έχετε και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Γιατί όμως να επιλέξετε αυτή τη πλατφόρμα;

Γιατί να πουλήσετε στο Instagram;

Ο λόγος είναι απλός: Αυτή τη στιγμή, το Instagram αριθμεί 1.3 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως με συνεχώς αυξανόμενες τάσεις στους χρήστες. Και δεν είναι μόνο αυτό:

Τα παραπάνω στοιχεία είναι αρκετά για να καταλάβετε την αξία που προσδίδει στην επιχείρησή σας η δημιουργία ενός επαγγελματικού προφίλ στο Instagram.

Αν λοιπόν δεν έχετε, είναι ώρα να αποκτήσετε. Αν πάλι έχετε, αλλά δεν είστε ικανοποιημένοι από τον αριθμό ακολούθων ή την απόδοση του προφίλ σας γενικότερα, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να πετύχετε περισσότερες μετατροπές και κατά συνέπεια, κέρδη!

#1 Κατανοήστε το κοινό – στόχο σας

Η κατανόηση του κοινού-στόχου σας στο Instagram είναι το κλειδί για την αύξηση των πωλήσεων της επιχείρησής σας. Το να γνωρίζετε ποιον προσπαθείτε να προσεγγίσετε, μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

Ερευνήστε με ποιους τύπους περιεχομένου ασχολούνται, τι τους αρέσει περισσότερο και πώς ανταποκρίνονται. Και μόλις τα αναγνωρίσετε, προσεγγίστε τους με αυτούς ακριβώς τους τρόπους.

Η αναγνώριση των ιδανικών buyer personas , μπορεί να αποτελέσει ανεκτίμητο πλεονέκτημα που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πιο αποτελεσματικό σχέδιο προσέγγισης των δυνητικών πελατών σας.

#2 Αναπτύξτε ένα στρατηγικό πλάνο

Αφού βρείτε το κοινό που έχει η επιχείρησή σας, ώρα να δημιουργήσετε ένα στρατηγικό πλάνο. Η διαμόρφωση του περιλαμβάνει τον καθορισμό S.M.A.R.T. στόχων, την έρευνα ανταγωνιστών, την δημιουργία τύπου περιεχομένου και τον διαμοιρασμό του στην πλατφόρμα, καθώς και τον καθορισμό συγκεκριμένων δεικτών απόδοσης (KPI’s) για να δείτε την επιτυχία ή όχι του πλάνου σας.  

Με την δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για το Instagram θα κινείστε πιο σίγουρα και θα μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες που έχει η επιχείρησή σας για πωλήσεις!

#3 Βελτιστοποιήστε το Profile σας

Το να έχετε ένα εξαιρετικό επαγγελματικό προφίλ στο Instagram, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε αν θέλετε να δείτε τα έσοδά σας να ανεβαίνουν.

Χρησιμοποιήστε λέξεις – κλειδιά στην ενότητα “bio” ώστε να βοηθήσετε το κοινό ή τους πελάτες σας, να σας βρουν πιο εύκολα. Αναδείξτε τι έχετε να προσφέρετε και γιατί θα πρέπει να σας επιλέξουν έναντι οποιουδήποτε άλλου. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση ξεκάθαρου Call-to-action, μπορούν επίσης να φέρουν νέα leads. 

#4 Δημιουργήστε ελκυστικό περιεχόμενο

Όταν πρόκειται για την αύξηση των πωλήσεών σας στο Instagram, μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές είναι η δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παράγετε αναρτήσεις υψηλής ποιότητας.

Παραδείγματος χάρη,  προτιμήστε επαγγελματική φωτογράφιση των προϊόντων σας, από μία απλή ανάρτηση, για να τα αναδείξετε όπως ακριβώς πρέπει. Δημιουργήστε χρηστικό περιεχόμενο είτε με τη μορφή carousel posts είτε ως απλές φωτογραφίες, όπου ο χρήστης θα θέλει να αποθηκεύσει. Η αποθήκευση αυτή, με βάση τον αλγόριθμο του Instagram, θα κάνει το κοινό να σας βρίσκει πιο εύκολα.

Επίσης, υπάρχει και η επιλογή της δημιουργίας βίντεο για ακόμα μεγαλύτερο boost του brand σας.

#5 Επιλέξτε τα κατάλληλα hashtags

Τα hashtags αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας ή όχι του κάθε post που κάνετε μέσα από το Instagram, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε με έξυπνο τρόπο.

Αν και η πλατφόρμα επιτρέπει την χρήση έως και 30 hashtags σε κάθε post,  δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τόσα. Μερικοί χρήστες θεωρούν ότι η χρήση 5-10 hashtags είναι αρκετή, ενώ άλλοι προτιμούν να χρησιμοποιούν περισσότερα. Καλό είναι να αποφεύγετε τη χρήση πάρα πολλών hashtags, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι προσπαθείτε να προωθήσετε απελπισμένα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι να χρησιμοποιείτε hashtags που είναι σχετικά με την επιχείρησή σας και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που πουλάτε, καθώς αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της προβολής σας από τους χρήστες που ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα.

#6 Δημοσιεύστε περιεχόμενο τακτικά και με συνέπεια

Η συνεπής ανάρτηση περιεχομένου στο Instagram είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας!

Το να παραμένετε συνεχώς στο μυαλό των πελατών σας θα τους βοηθήσει να σας θυμούνται όταν χρειαστούν κάτι που προσφέρετε. Επιπλέον, το νέο και ενδιαφέρον περιεχόμενο μπορεί να δημιουργήσει μια ελκυστική σελίδα που αξίζει κάποιος να ακολουθήσει, είτε ενδιαφέρετε άμεσα είτε όχι. Αυτή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να προσελκύσετε δυνητικούς πελάτες, που θα ρίξουν μια ματιά στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Και αν σας φαίνεται δύσκολο εγχείρημα η συνεχή παραγωγή διασκεδαστικού, χρηστικού και ενδιαφέροντος περιεχομένου, τότε η δημιουργία ενός content marketing plan θα σας βοηθήσει να το πετύχετε.

#7 Χρησιμοποιήστε Instagram Reels

Γνωρίζετε ότι τα Instagram Reels είναι το πιο δημοφιλές format στην εφαρμογή; Με τους χρήστες να ξοδεύουν περίπου το 20% του χρόνου τους στα Reels, είναι το τέλειο μέρος για να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας, να συνδεθείτε με τους πελάτες σας και να ανεβάσετε τις πωλήσεις σας σε νέα ύψη. 

Εάν δεν έχετε το budget ή την πολυτέλεια να ακολουθήσετε ένα πιο ολοκληρωμένο πλάνο στρατηγικής για το instagram προφίλ σας και μπορείτε να κάνετε μόνο μικρές αλλαγές, τότε σίγουρα τα Instagram Reels είναι μία από αυτές. 

#8 Προωθήστε το περιεχόμενο με χορηγούμενες διαφημίσεις

Η διαφήμιση στα social media παρέχει είναι μία στρατηγική που προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε κάθε επιχείρηση. Έτσι, αν θέλετε να ενισχύσετε άμεσα την εικόνα σας στο Instagram, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε και χορηγούμενες διαφημίσεις.

Αν και η οργανική ανάπτυξη είναι εξαιρετική, χρειάζεται κάποιο χρόνο για να δείτε διαφορά. Αντίθετα, με τα Instagram ads  μπορείτε να προσεγγίσετε πολύ σύντομα κοινό. Οι επιλογές πολλές, αλλά πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση, θα πρέπει να σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας. Για να μεγιστοποιήσετε την επένδυση που θα κάνετε, βεβαιωθείτε ότι στοχεύετε το σωστό κοινό.

Το επαγγελματικό προφίλ προσφέρει στους χρήστες του instagram και εργαλεία που αναλύουν το κοινό σας, ώστε να έχετε μια καλύτερη εικόνα και να μπορείτε να διαφημίσετε κατάλληλα. Αν λοιπόν έχετε υπολογίσει στο budget σας και ένα ποσό για πληρωμένες διαφημίσεις, επιλέξτε το Instagram ads. 

#9 Αξιοποιήστε τους κατάλληλους influencers

Η συνεργασία με τους influencers στο Instagram είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αυξήσετε γρήγορα τις πωλήσεις. Οι influencers έχουν τη δύναμη να τραβήξουν την προσοχή στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με διάφορους τρόπους. Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να δείτε αποτελέσματα είναι να κάνετε μία σχετική έρευνα για το ποιοι είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι που ταιριάζουν στο προφίλ της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε προσεκτικά τους influencers που ταιριάζουν με την αισθητική και τους στόχους της επωνυμίας σας. Ο ιδανικός influencer είναι εκείνος που το κοινό που τον ακολουθεί είναι ο δυνητικός πελάτης σας.

#10 Ξεκινήστε διαγωνισμούς

Σε όλους μας αρέσει να κερδίζουμε δώρα, γι’ αυτό και η δημιουργία διαγωνισμών μέσω του instagram μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να προσελκύσετε νέους followers και να ευχαριστήσετε τους ήδη υπάρχοντες.

Αποφασίστε ποιο θα είναι το έπαθλο και, στη συνέχεια, προωθήστε τον διαγωνισμό σε πολλές πλατφόρμες για να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Αν συνεργάζεστε με influencers, ζητήστε τους να το διαφημίσουν. 

Προσφέροντας ένα δώρο, δημιουργείτε μια ανάρτηση με κίνητρο που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή και θα φέρει περισσότερο κόσμο πιο κοντά στο να γνωρίσει τα προϊόντας ή τις υπηρεσίες σας.

Ενισχύστε τις πωλήσεις σας μέσω Instagram με σύμμαχο την Qbrains

Θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας στο Instagram το 2023; Η Qbrains μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια στρατηγική που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα και την αφοσίωση στο επαγγελματικό προφίλ σας. Με τη σωστή καθοδήγηση, μπορείτε να προσεγγίσετε νέο κοινό, να μετατρέψετε τους επισκέπτες προφίλ σε ακόλουθους, να δημιουργήσετε κοινότητα και να αυξήσετε τις πωλήσεις.

Από τη δημιουργία εκπληκτικών εικόνων μέχρι την εκτέλεση διαγωνισμών και την αξιοποίηση βίντεο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιστοποιήσετε την παρουσία σας στο Instagram για επιτυχία.

Η ανάλυση πληροφοριών για να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας και η προσθήκη στοιχείων επικοινωνίας στην ενότητα του βιογραφικού σας είναι επίσης σημαντικά βήματα. 

Ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε για την Instagram στρατηγική σας, επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τους στόχους σας.

Qbrains | Complete Digital Marketing Agency

Η ομάδα μας αναπτύσσει αποτελεσματικές στρατηγικές για επιχειρήσεις που σκέφτονται μπροστά. Διατηρούμε ένα αποδεδειγμένο ιστορικό για την αύξηση των αποτελεσμάτων των πελατών μας στις μηχανές αναζήτησης και στα Social Media
Qbrains Complete Digital Marketing Agency
5.0
Google Rating
5.0
js_loader

Ζητήστε έναν ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο Ιστοσελίδας

Προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες Προώθησης Ιστοσελίδων SEO που βοηθούν τους πελάτες μας να αυξήσουν τα οργανικά τους αποτελέσματα δραστικά, ακόμη και όταν πρόκειται για εξαιρετικά ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά.

Εγγραφή στο Newsletter μας

Σχεδόν κάθε εβδομάδα θα σας έρχονται στο email σας, φρέσκα άρθρα για τεχνικές, τεχνολογίες, marketing πρακτικές κ.α. Δεν θα σας γεμίσουμε ποτέ με SPAM.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα τα Άρθρα

Αφήστε ένα μήνυμα