Διαφήμιση στα social media: 12 οφέλη για την επιχείρησή σας

No Comments

Διαφήμιση στα social media: 12 οφέλη για την επιχείρησή σας

Γραφικό με τηλεβόα και εικονίδια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Συμβολισμός για διαφήμιση μέσω social media

Εκατομμύρια χρήστες περνούν καθημερινά χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι επομένως λογικό, οι επιχειρήσεις ν’ αξιοποιούν τον τεράστιο αυτό αριθμό χρηστών προς όφελός τους.

Το social media marketing, αποτελεί πλέον βασική στρατηγική ανάπτυξης των επιχειρήσεων καθώς τις βοηθάει να ξεχωρίσουν και ν’ αυξήσουν το πελατολόγιό τους.

Σ’ αυτό το άρθρο θα δείτε δώδεκα σημαντικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σας η διαφήμιση μέσω social media.

Τι σημαίνει διαφήμιση στα social media;

Μαγνήτης προσελκύει χαμογελαστά emoji και καρδούλες. Συμβολισμός για την αποτελεσματική διαφήμιση στα social media

Όλοι οι χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα, αντικρίζουν καθημερινά διαφημίσεις. Ίσως αυτή τη στιγμή να έχει έρθει στο μυαλό σας κάποια που είδατε.

Διαφήμιση στα social media λοιπόν, είναι η online προβολή διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σκοπός της είναι, είτε να γίνει η επιχείρηση σας γνωστή σε συγκεκριμένο κοινό, είτε να οδηγήσει του χρήστες που θα τη δουν σε κάποια σελίδα σας.

Με άλλα λόγια, μέσα όπως το Facebook, το Instagram, το Youtube κλπ, μετατρέπονται σε χώρους προώθησης και ανάπτυξης της επιχείρησής σας.

Διαφήμιση στα social media – Σημαντικά οφέλη

Γραφείο με κομπιουτεράκι, στυλο και τετράδιο και διάγραμμα που δείχνει πώς ωφελείται η επιχείρηση απ΄τη διαφήμιση μέσω social media

Εκατομμύρια διαφορετικοί χρήστες συνδέονται καθημερινά στα social media. Έτσι, η διαφήμιση στα μέσα κοινωνική δικτύωσης είναι μια από τις αποτελεσματικότερες μορφές προώθησης επιχειρήσεων.

Ας δούμε λοιπόν 12 σημαντικά οφέλη που προσφέρει η  διαφήμιση μέσω social media στην επιχείρησή σας.

Η επιχείρησή σας προωθείται στο σωστό κοινό

Δεν θα προσπαθούσατε να πουλήσετε μπριζόλες σ’ έναν χορτοφάγο, έτσι δεν είναι; Στη διαφήμιση μέσω social media, μπορείτε να στοχεύσετε χρήστες ανάλογα με τα δημογραφικά τους στοιχεία, τα ενδιαφέροντα τους, το τι χρησιμοποιούν κλπ.

Αυτή είναι η μαγεία που προσφέρει η στοχευμένη διαφήμιση.  Οι χρήστες που βλέπουν τις διαφημίσεις σας έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυξάνεται λοιπόν η πιθανότητα να αποκτήσετε ένα νέο πελάτη και να σας δουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη αυτό που προσφέρετε.

Θα αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας

Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι θα ενδιαφέρονταν για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας, αλλά δεν είχαν την τύχη να μάθουν για σας. Μια καμπάνια social media λοιπόν, μπορεί να κάνει την επιχείρησή σας γνωστή σε ανθρώπους που δεν σας έχουν ανακαλύψει ακόμη.

Η προώθηση στα social media όμως είναι στοχευμένη. Άρα, αυξημένη αναγνωρισιμότητα σημαίνει και αυξημένο πελατολόγιο.

Αυξάνονται οι επισκέψεις στη σελίδα σας

Ένα κλικ του ποντικιού απ’ τους χρήστες αρκεί για να τους μεταφέρει στην ιστοσελίδα σας. Εκεί, όχι μόνο μπορούν να μάθουν περισσότερα για σας, αλλά ν’ ανακαλύψουν προϊόντα και υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό! Θα μπορούν να εγγραφούν στα newsletters σας, να διαβάσουν το blog σας και να επικοινωνήσουν μαζί σας. Άρα, πέρα απ’ την διαφήμιση ιστοσελίδας, έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε πελάτες που θα σας εμπιστευτούν.

Μετατρέπετε ευκολότερα τους επισκέπτες της σελίδας σας σε πελάτες

Θυμάστε πριν που αναφέραμε για στοχευμένη διαφήμιση; Οι επισκέπτες λοιπόν στη σελίδα σας, θα είναι άνθρωποι με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σ’ αυτό που προσφέρετε. Αυτό είναι κι ένα απ΄τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του social media marketing.

Με άλλα λόγια, δεν θα επισκέπτονται χρήστες τη σελίδα σας κατά τύχη, αλλά θα είναι άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη αυτό που προσφέρετε.

Θα αυξηθούν οι πωλήσεις σας

Βασικός σκοπός της διαφήμισης στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, είναι και η αύξηση των πωλήσεων. Η στόχευση, το ιδανικό κείμενο για διαφήμιση και η σωστή στρατηγική, μπορούν να μετατρέψουν τον χρήστη σε πελάτη σας.

Ένας χρήστης που θα βρει τη λύση στην ανάγκη του μέσα σε τόση πληροφορία, είναι πολύ πιθανό να κλικάρει αμέσως χωρίς να διστάσει.

Δεν απαιτείται αναγκαστικά υψηλή διαφημιστική δαπάνη

Σίγουρα πρέπει να επενδύσετε χρήματα για τη διαφημιστική καμπάνια σας, αλλά το ποσό εξαρτάται απ’ τον προϋπολογισμό σας. Ορίζετε δηλαδή εσείς το ποσό που θα επενδύσετε ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες σας.

Έτσι, μια σωστή καμπάνια social media, μπορεί να εμφανίσει σημαντικές αποδόσεις χωρίς να χρειαστεί να επενδύσετε μεγάλα ποσά. Ή όπως αλλιώς λέμε, να εμφανίσει υψηλό δείκτη ROI (επιστροφή επένδυσης).

Η προώθηση μέσω social media σας προσφέρει επιλογές

Ένα απ΄τα ομορφότερα χαρακτηριστικά του social media marketing, είναι οι επιλογές και η ποικιλία που προσφέρει. Θέλετε στόχος των διαφημίσεών σας να είναι κυρίως μεσήλικες; Έχετε το Facebook. Τι θα λέγατε για διαφημίσεις που αφορούν B2B υπηρεσίες; Δοκιμάστε το Linkedin. Έχετε προϊόντα που αποτυπώνονται όμορφα με εικόνες όπως ρούχα κι αξεσουάρ; Instagram!

Οι ηλικίες και τα ενδιαφέροντα των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα ποικίλουν. Έτσι, δεν έχει σημασία τι επιχείρηση έχετε, πάντα θα υπάρχει το κατάλληλο μέσο και το κατάλληλο περιεχόμενο για να την προωθήσετε.

Μπορείτε να προωθήσετε σχεδόν οτιδήποτε θέλετε

Η προώθηση επιχείρησης μέσω social media, δεν αφορά μονάχα τη διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών. Είναι κι ένας τρόπος για να επικοινωνήσετε με τους χρήστες και να ενισχύσετε την online παρουσία της επιχείρησής σας.

Έχετε αναρτήσει κάποια δημοσίευση που θέλετε να δει παραπάνω κόσμος; Έχετε κάποιο άρθρο στο blog σας που θα θέλατε να μοιραστείτε; Τέλεια! Μπορείτε να τα προωθήσετε μέσω των διαφημίσεών σας.

Μπορεί να αυξηθούν οι επισκέπτες και στο φυσικό κατάστημά σας

Η διαφήμιση μέσω social media, μπορεί να φέρει πελάτες και στο φυσικό κατάστημά σας. Πέρα απ’ τη διαφήμιση σελίδας, μια καμπάνια μπορεί να φέρει νέους πελάτες και στο φυσικό κατάστημά σας. Πόσο μάλλον, όταν αυτή είναι στοχευμένη στην περιοχή σας.

Υπάρχουν χρήστες που μπορεί να μην κάνουν άμεσα κάποια αγορά, αλλά να μάθουν για εσάς και να σας επισκεφτούν από κοντά στο μέλλον. Κάποιοι άνθρωποι επίσης, μπορεί να προτιμούν τις αγορές στο φυσικό κατάστημα και όχι online.

Μπορείτε να κάνετε αλλαγές στις διαφημίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή

Ακόμη κι αν ξεκινήσετε τη διαφημιστική καμπάνια σας στα social media, η διαδικασία δεν σταματά εκεί. Έχετε πλήρη έλεγχο των διαφημίσεών σας και μπορείτε να τις αλλάξετε όποτε εσείς θελήσετε. Σύμφωνα βέβαια πάντα με τους κανόνες του κάθε μέσου δικτύωσης.

Έτσι, αν ξεχάσατε κάτι ή σκεφτήκατε κάποια βελτίωση ή ανακαλύψατε νέα στοιχεία για το κοινό σας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε να κάνετε αλλαγές για να βελτιώσετε την απόδοση της καμπάνιας σας.

Μπορείτε να πάρετε πολύτιμες πληροφορίες

Ένα απ’ τα βασικότερα χαρακτηριστικά του social media marketing, είναι η συλλογή και ανάλυση πληροφοριών. Έχοντας στοιχεία για το πώς οι χρήστες αντιδρούν στις καμπάνιες σας, μπορείτε να γνωρίζετε καλύτερα τις ανάγκες τους.

Έτσι, όχι μόνο μπορείτε να προσαρμόσετε καλύτερα τις διαφημίσεις σας, αλλά και να ορίσετε ευκολότερα στρατηγικές προώθησης για την επιχείρησή σας.

Η διαφήμιση στα κοινωνικά δίκτυα σας βοηθάει να ξεχωρίσετε

Μια απλή περιήγηση στα κοινωνικά δίκτυα αρκεί για να καταλάβουμε τον όγκο πληροφορίας που υπάρχει σ’ αυτά. Σκεφτείτε μονάχα πόσες διαφημίσεις επιχειρήσεων βλέπετε καθημερινά αλλά στο τέλος της μέρας δεν θυμάστε καμία.

Μια στοχευμένη και προσεγμένη διαφημιστική καμπάνια, σας δίνει την ευκαιρία να ξεχωρίσετε και να τραβήξετε το ενδιαφέρον όσων χρειάζονται αυτά που προσφέρετε.

Διαφημιστείτε επιτυχώς και αυξήστε το πελατολόγιό σας με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου marketing agency αξιοποιώντας τα οφέλη της διαφήμισης στα social media.

Qbrains | Complete Digital Marketing Agency

Η ομάδα μας αναπτύσσει αποτελεσματικές στρατηγικές για επιχειρήσεις που σκέφτονται μπροστά. Διατηρούμε ένα αποδεδειγμένο ιστορικό για την αύξηση των αποτελεσμάτων των πελατών μας στις μηχανές αναζήτησης και στα Social Media
Qbrains Complete Digital Marketing Agency
5.0
Google Rating
5.0
js_loader

Ζητήστε έναν ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο Ιστοσελίδας

Προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες Προώθησης Ιστοσελίδων SEO που βοηθούν τους πελάτες μας να αυξήσουν τα οργανικά τους αποτελέσματα δραστικά, ακόμη και όταν πρόκειται για εξαιρετικά ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά.

Εγγραφή στο Newsletter μας

Σχεδόν κάθε εβδομάδα θα σας έρχονται στο email σας, φρέσκα άρθρα για τεχνικές, τεχνολογίες, marketing πρακτικές κ.α. Δεν θα σας γεμίσουμε ποτέ με SPAM.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα τα Άρθρα

Αφήστε ένα μήνυμα