Γρήγορη Λύση για το πρόβλημα των Ελληνικών στο WordPress

No Comments

Το Πρόβλημα:

Πόσες φορές, συνήθως μετά από κάποιο update σε βάση δεδομένων ή ακόμα και μετά από την μεταφορά της ιστοσελίδας σας από έναν host σε κάποιον άλλον, όλη η ιστοσελίδα σας που ήταν γραμμένη στα Ελληνικά, σταμάτησε να τα εμφανίζει σωστά και πλέον τα βλέπετε αλαμπουρνέζικα;

Αποφάσισα να γράψω μια εύκολη και γρήγορη λύση για τις πολλές μεταφορές ιστοσελίδων των πελατών μας σε εμάς που αντιμετωπίσαμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Οι Σύνηθες Λύσεις:

Μερικές από τις ποιο γνωστές λύσεις που δεν δουλεύουν πάντα είναι:

  1. Αλλαγή Collation στην βάση δεδομένων.
  2. Αλλαγή Character Encoding σε UTF8 στη βάση δεδομένων.
  3. Εισαγωγή του Charset UTF8 στο Wp-Config

Αν τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν δουλεύει για εσάς, δοκιμάστε και εσείς την λύση που δούλεψε σε εμένα και ακόμα δουλεύει. Ξαναλέω συνήθως μετά από ένα update σε βάση δεδομένων ή κατά την αλλαγή του host.

Η Λύση:

Διόρθωση του Character Encoding Mismatch στο WordPress

  • Ανοίξτε το αρχείο “wp-config.php” με έναν απλό text editor, όπως το notepad ή το notepad++ (μπορείτε να βρείτε το αρχείο στο κεντρικό directory της ιστοσελίδας σας)
  • Βρείτε τις παρακάτω δύο (2) γραμμές και κάντε τις comment out:
define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);
define(‘DB_COLLATE’, ”);

Θα πρέπει να μοιάζουν με το παρακάτω μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία:

//define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);
//define(‘DB_COLLATE’, ”);
  • Μόλις ολοκληρώσετε, αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και “ανεβάστε” στο κεντρικό directory της ιστοσελίδας σας, το αρχείο “wp-config.php” να αντικαταστήσει το προηγούμενο. Για να είστε σίγουροι, διαγράψτε το παλιό από το μηχάνημα και ανεβάστε το καινούργιο.

Κάντε μία ανανέωση στη σελίδα σας! Το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί πλέον!

Επειδή το πρόβλημα αυτό είναι σύνηθες σε μεταφορές και ανανεώσεις της βάσης δεδομένων από πολλούς host, καλό είναι να το έχετε στο μυαλό σας.

 

Qbrains | Complete Digital Marketing Agency

Η ομάδα μας αναπτύσσει αποτελεσματικές στρατηγικές για επιχειρήσεις που σκέφτονται μπροστά. Διατηρούμε ένα αποδεδειγμένο ιστορικό για την αύξηση των αποτελεσμάτων των πελατών μας στις μηχανές αναζήτησης και στα Social Media
Qbrains Complete Digital Marketing Agency
5.0
Google Rating
5.0
js_loader

Ζητήστε έναν ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο Ιστοσελίδας

Προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες Προώθησης Ιστοσελίδων SEO που βοηθούν τους πελάτες μας να αυξήσουν τα οργανικά τους αποτελέσματα δραστικά, ακόμη και όταν πρόκειται για εξαιρετικά ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά.

Εγγραφή στο Newsletter μας

Σχεδόν κάθε εβδομάδα θα σας έρχονται στο email σας, φρέσκα άρθρα για τεχνικές, τεχνολογίες, marketing πρακτικές κ.α. Δεν θα σας γεμίσουμε ποτέ με SPAM.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα τα Άρθρα

Αφήστε ένα μήνυμα