Αφαιρέστε το SPAM από το Google Analytics Account σας – ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ

7 Comments

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε αποδοτικά το SPAM από τα στατιστικά του Google Analytics Account σας!

Ένα διαφορετικό post από τα υπόλοιπα μας, αλλά ένα που νομίζουμε ότι θα σας ενδιαφέρει και εσάς όσο εμάς, γιατί τελευταία έχει παραγίνει το κακό με τους spammers και τα ghost spam.

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε οποιαδήποτε μορφή του ghost spam, είτε πρόκειται για παραπομπές, λέξεις-κλειδιά, σελίδες, ή γλώσσα και εφαρμόζεται σε κάθε ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας το Google Analytics, ανεξάρτητα από την κίνηση, τη γλώσσα, και την πλατφόρμα που χρησιμοποιείται (WordPress, Shopify, Joomla, Blogger κ.α)


Το spam στο Google Analytics έχει γίνει ένας πονοκέφαλος για πολλούς χρήστες που βασίζονται σε αυτό για να παρακολουθούν την απόδοση των ιστοσελίδων τους. Και είναι και κάτι που βαρέθηκα να βλέπω στα δεδομένα των πελατών μας. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω έναν οδηγό τον οποίο θα αναβαθμίζω όσο μπορώ, για να μπορέσετε και εσείς με την σειρά σας να διώξετε όλο το junk από το Google Analytics σας.

Δυστυχώς, όλο αυτό το junk στα στατιστικά, μας κάνει όλο και πιο δύσκολο να βλέπουμε σωστά νούμερα, ενώ το ποιο μεγάλο πρόβλημα είναι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δυστυχώς είναι οι περισσότεροι μόνοι τους σε αυτό το κομμάτι.

Θα κάνει κάτι η Google για αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι κάνουν κάτι αλλά η αλήθεια είναι ότι το Google Analytics είναι πολύ “αγαπητό” από τους spammers γιατί είναι τόσο διάσημο. Μόλις η Google κλείσει μία πόρτα, βρίσκουν μια άλλη, όπως τελευταία που βρήκαν την “γλώσσα” και περνάνε στα στατιστικά σας, σαν “νόμιμο” site.

Ευτυχώς υπάρχει ένας καλός και αποδοτικός τρόπος για να αποφύγουμε όλο αυτό το spam! Δημιουργώ αυτόν τον οδηγό για να σας βοηθήσω να κάνετε και εσείς τις ίδιες λύσεις και να απομακρύνετε  με επιτυχία το spam από το δικό σας Google Analytics Account.

Οι λύσεις έχουν αποδειχθεί ότι δουλεύουν εδώ και 2 χρόνια ασχέτως από τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι spammers. Θα σας δείξω πώς να τις υλοποιήσετε και εσείς στο Google Analytics σας, αλλά πριν από αυτό, ας πούμε κάποια πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε!


Μύθοι γύρω από το spam στο Analytics

Υπάρχουν πάρα πολύ μύθοι και “μερικές” λύσεις. Κάποιες το μόνο που θα κάνουν είναι να σας φάνε τον χρόνο σας, ενώ άλλες είναι τόσο δύσκολες και περίπλοκες στην υλοποίηση τους. Αν έχετε προβεί σε κάποιες από αυτές παλαιότερα κάντε διαγραφή αν αυτό είναι εφικτό.

  • Μην δημιουργήσετε απλά exlude φίλτρα για κάθε διαφορετικό spammer. Είναι πάρα πολύ ανεπαρκή.
  • Μην χρησιμοποιήσετε το referral exlusion για spam, θα κάνει τα πράγματα χειρότερα και περίπλοκα.
  • Ποτέ μη χρησιμοποιήσετε λύσεις στον server σας (server-side) όπως κάποια WordPress plugins ή .htaccess για Ghost Spam.
  • Προπαντός ΜΗΝ ανησυχείτε για το αν το spam σας ρίχνει στο SEO ή στο Ranking σας.

[easy-tweet tweet=”Πώς αποφεύγεις το SPAM στο Google Analytics χωρίς να ανανεώνεις κάθε φορά τα φίλτρα;” user=”qbrainsgr” template=”quote”]


Ο Σωστός Τρόπος για να αντιμετωπίσετε το spam

Θα σας δείξω πως μπορείτε να απαλλαγείτε από το spam και από άλλη junk επισκεψιμότητα, αλλά θα σας το δείξω, πρώτον πως να το κάνετε ασφαλή για να μην πειράξετε ή χάσετε τα δεδομένα σας και δεύτερον, αποτελεσματικά για να μην χάνετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να ανανεώνετε φίλτρα κάθε φορά που βγαίνει κάτι καινούργιο.

Θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε με επιτυχία τα παρακάτω αν ακολουθήσετε τον οδηγό μου:

  1. Να προστατεύσετε τα δεδομένα σας. Ρυθμίστε τα views σας, σωστά για να προστατέψετε τα δεδομένα σας από λάθος ρυθμίσεις.
  2. Σταματήστε το spam & άλλα μη σχετικά δεδομένα επισκέψεωνΙκανά & αποδοτικά φίλτρα τα οποία δεν χρειάζεται να ανανεώνονται κάθε φορά.
  3. Καθαρίστε το ιστορικό σας. Ένα πιο σύνθετο τμήμα που θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το spam από όλο το ιστορικό σας.

 


ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.


 

1. Προστατέψτε τα δεδομένα σας από λάθος ρυθμίσεις

Το συγκεκριμένο βήμα δεν είναι απαραίτητο για να καθαρίσετε το google analytics σας, αλλά είναι σημαντικό να προστατέψετε τα δεδομένα σας από πιθανές λάθος ρυθμίσεις. Πιστεύω ότι όλοι οι λογαριασμοί Google Analytics πρέπει να έχουν τουλάχιστον σεταρισμένα τα ακόλουθα views:

  • Κεντρικό – Εδώ βάζουμε όλα μας τα φίλτρα. Το χρησιμοποιούμε για να βλέπουμε τα στατιστικά μας
  • Χωρίς-Φίλτρα– Το βασικό μας πρώτο view, ή αλλιώς το backup μας, το οποίο δεν έχει σεταρισμένο κανένα φίλτρο και καμία άλλη ρύθμιση για τα εισερχόμενα δεδομένα μας
  • Δοκιμαστικο – Εδώ εγώ συγκεκριμένα, είναι που πάντα δοκιμάζω όλα τα φίλτρα μου, πριν τα σετάρω στο “κεντρικό” view που βλέπει και ο τελικός πελάτης μας.

Αν ξέρετε και ακολουθείτε ήδη αυτές τις πρακτικές, προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Αν θέλετε κάποια βοήθεια πάνω σε αυτά, επικοινωνήστε μαζί μας

2. Σταματήστε το Spam στο Google Analytics & άλλη μη σχετική επισκεψιμότητα

Μόλις σιγουρευτείτε ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή και δεν θα πειραχτούν από ότι θα κάνουμε, τότε, το επόμενο βήμα είναι να “κλειδώσουμε” και να απομακρύνουν όλο αυτό το junk traffic από τα report σας. Θα κάνουμε τα ακόλουθα:

  1. Θα φιλτράρουμε το Ghost Spam (θα απομακρύνει form referrals, organic, page, language).
  2. Θα σετάρουμε ένα φίλτρο για Crawler Spam.
  3. Σετάρισμα του τελευταίου “Fake Languages Spam
  4. Σαν κάτι έξτρα, θα κάνουμε setup ένα φίλτρο για να μην μας εμφανίζει το δικό μας traffic (το γραφείο μας, το σπίτι)
  5. Επίσης σαν έξτρα, θα σας βοηθήσω πως να σετάρουμε ένα χαρακτηριστικό του Google Analytics, που είναι για όλα τα γνωστά bots (Bot Filtrering)

Γενικά για τα φίλτρα

  • Ενώ σχεδόν πάντα τα φίλτρα δουλεύουν κατευθείαν, τυπικά η google λέει ότι μπορεί να πάρει και 24 ώρες. Για αυτό υπομονή!
  • Καλό είναι να σετάρετε τα φίλτρα όπως κάνω εγώ, στο “ΤΕΣΤ” view μας, πριν τα σετάρετε κατευθείαν στο ΓΕΝΙΚΟ

Έτοιμοι; Αρχίζουμε!


A. Δημιουργία ενός Valid Hostname φίλτρου για το Ghost Spam

Αυτός είναι ο ποιο αποδοτικός και σωστός τρόπος ενάντια στο spam. Αυτό το φίλτρο θα μας βοηθήσει να αποτρέψουμε για πάντα το spam από sharebutton, ψεύτικα cookie sites όπως: site-auditor κ.α, όπου οι spammers προσποιούνται νόμιμα sites, ενώ θα αποτρέψει και το τελευταίο χτύπημα κάτω από την ζώνη, το γνωστό σε όλους language spam, όπως “vitaly rules google” & “secret.google.com”

Το βασικό χαρακτηριστικό του ghost spam, είναι ότι ποτέ δεν έρχεται στο site σας. Δεν δημιουργεί visit δηλαδή. Αντιθέτως χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο μέτρησης για να χτυπήσει απευθείας το GA σας. Για αυτόν τον λόγο αυτού του είδους spam, αφήνει πίσω του πάντα έναν ψεύτικο hostname ή αφήνει έναν hostanme με όνομα “undefined” που θα εμφανίζεται ως (not set) στα reports σας.

Αν δημιουργήσουμε λοιπόν ένα φίλτρο που θα αφήνει μόνο valid hostnames να περνάνε, τότε αυτομάτως θα έχουμε σταματήσει το ghost spam. Αυτή η λύση είναι η προτεινόμενη γιατί (1) δουλεύει και θα δουλεύει για όλα τα spam τύπου referral, keyword, page language κ.α και (2) είναι πολύ καλύτερη από την συνηθισμένη που βάζετε φίλτρο για κάθε ονομασία του spam.

Αυτό το βήμα του οδηγού θα είναι σίγουρα πολύπλοκο, αλλά ταυτόχρονα και το πιο σημαντικό για να απαλλαγείτε μια και καλή από το spam, ενώ θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε και να απομακρύνετε και άλλες μη έγκυρες πηγές επισκεψιμότητας, που στην ουσία χαλάνε τα στατιστικά σας στοιχεία. 3 πράγματα πρέπει να κάνετε για να δημιουργήσετε αυτό το φίλτρο:

1. Βρείτε τα δικά σας Hostnames
Το κεντρικό σας hostname θα είναι το δικό σας domain, ενώ ανάλογα με το πως δημιουργήσατε την ιστοσελίδα σας, μπορεί να βρείτε και άλλα. Στη δική μας περίπτωση είναι το qbrains.gr. Για να δείτε μία πλήρη λίστα θα πάτε στο Network Report στο analytics σας και θα επιλέξετε το “Hostnames”. Κάντε μια λίστα με τα σωστά και valid.

  • Στην περιοχή του reporting σας, επιλέξτε μία ευρεία ημερομηνία (από – έως), μεταβείτε στην καρτέλα Audience από την αριστερή μπάρα.
  • Επιλέξτε Technology και διαλέξτε Network
  • Σιγουρευτείτε ότι επιλέξατε Hostname από το πάνω μέρος της αναφοράς. Εδώ θα δείτε όλα τα γνωστά και άγνωστα σε εσάς hostnames

Τα υπόλοιπα εξαρτώνται και από την ιστοσελίδα σας και από υπηρεσίες που έχετε σε αυτήν ή όπου έχετε προσθέσει το tracking code σας. (UA-000000-1). Παραδείγματα:

Το domain σας: qbrains.gr Subdomains: ***.qbrains.gr
Υπηρεσίες μετάφρασης: Bing translate Shopping Carts: Shopify
CDNs: CloudFlare Video Services: Youtube
Cache Services: Google cache IP’s: 1.23.45.678
Payment Services: Paypal

Λανθασμένοι hostnames είναι στην ουσία όποιοι δεν γνωρίζετε και όποιο δεν έχετε control πάνω τους. Για παράδειγμα:

– Hostnames με URLs που “δείχνουν” προς την ιστοσελίδα του spammer.
– Γνωστά sites που μπορεί να δείχνουν σωστά, αλλά δεν έχετε κανέναν έλεγχο πάνω τους, όπως: cnn.com,foxnews.comgoogle.com ή apple.com  (οι spammers τα χρησιμοποιούν για να σας παραπλανήσουν)
– Το ποιο γνωστό από όλα σε όλους μας, το hostname με (not set), αυτό συμβαίνει γιατί ο spammer δεν μπαίνει καν στον κόπο να θέσει κάποιο όνομα!

Στην παραπάνω εικόνα, το spam είναι με κόκκινο ενώ το legit με πράσινο.

2. Δημιουργία ενός Hostname Expression

Μόλις έχετε την λίστα σας έτοιμη (μην αντιγράψετε αυτά που σας δείχνουμε παραπάνω, βρείτε τα δικά σας) τότε πρέπει να δημιουργήσετε ένα regular expression (REGEX) το οποίο θα τα περιλαμβάνει όλα.

Πώς να δημιουργήσετε το expression.

Αφού μαζέψατε όλα τα γνωστά και valid hostnames που θέλετε να κρατήσετε, θα πρέπει να φτιάξουμε ένα regular expression (REGEX) που θα αντιστοιχεί σε αυτά. Μερικά tips για να δημιουργήσετε το δικό σας expression:

  • Για να διαχωρίσετε κάθε hostname, θα χρησιμοποιήσετε το χαρακτήρα “pipe” -> |, ο οποίος λειτουργεί σαν “ή” (OR)
  • Η τελεία (.) και η παύλα (-), θεωρούνται ειδικοί χαρακτήρες στο REGEX και πρέπει να χρησιμοποιείται το backslash (\) πριν τους προσθέσετε.
  • Προσπαθήστε να βρείτε κάποιον έναν καλό τρόπο να προσθέσετε όσο περισσότερα hostname του ίδιου domain, όπως blog.qbrains.gr, en.qbrains.gr www.qbrains.gr κ.α
  • ΜΗΝ αφήνετε κενά
  • Τα regular expressions (REGEX) έχω όριο 255 χαρακτήρων, αν ο δικό σας τους ξεπερνάει προσπαθήστε να τον βελτιστοποιήσετε για να κρατήσετε τα πάντα κάτω από 1 regex, επειδή μπορείτε να έχετε ΜΟΝΟ 1 που να συμπεριλαμβάνει τα hostnames.
  • ΜΗΝ τοποθετείτε χαρακτήρα pipe (|) στην αρχή του expression

Στο παράδειγμα που σας δείχνουμε ποιο πάνω, θα κρατούσαμε μόνο το δικό μας domain. Με αποτέλεσμα το δικό μας regex να είναι ως εξής:

qbrains\.gr

 

 

Είναι σημαντικό να προσθέσετε όλους τα σχετικά hostnames σας, αλλιώς θα χάσετε σημαντικά δεδομένα από τα report σας. Αν θέλετε να δοκιμάσετε το expression σας, τότε δημιουργήστε ένα “γρήγορο segment” για δοκιμή του φίλτρου σας και περιμένετε κάποιες μέρες για να δείτε τα δεδομένα. Ξαναλέω, καλό είναι να το κάνετε στο ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ σας VIEW.


ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.


 

3. Δημιουργία του Valid Hostname φίλτρου.

Μόλις έχετε θέσει το expression σας σωστά, ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε το φίλτρο μας με αυτόν για να απαλλαγούμε μια και καλή από το ghost spam.

  • Μεταβείτε στο ADMIN TAB και επιλέξτε το VIEW στο οποίο θέλετε να εφαρμόσετε το φίλτρο σας.
  • Διαλέξτε Filters κάτω από το VIEW και πατήστε το κουμπί + Add Filter
  • Προσθέστε σαν όνομα φίλτρου Valid Hostnames
  • Στον τύπο φίλτρου, επιλέξτε Custom
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σιγουρευτείτε ότι θα διαλέξετε το Include και επιλέξτε την επιλογή Hostname από το μενού dropdown.
  • Κάντε copy paste ή πληκτρολογήστε το regullar expression σας στο κουτί
  • Μόλις είστε έτοιμοι, κάντε ένα διπλό check και πατήστε verify. Μόλις κάνετε κλικ στο verify, θα σας παρουσιάσει ένα table με τα δεδομένα που έχει συλλέξει έως τώρα. Από αριστερά θα είναι χωρίς το φίλτρο με όλα τα spam ενώ από δεξιά θα δείτε το πως θα είναι με το που εφαρμόσετε το φίλτρο. Αφού είστε ΟΚ, πατήστε SAVE.


B. Δημιουργία φίλτρου για το Crawler Spam

Το Crawler spam είναι δύσκολο να ανιχνευθεί αφού χρησιμοποιεί σωστό & valid hostname, έτσι θα χρειαστούμε ένα διαφορετικό φίλτρο με καινούργιο regullar expression για να το εντοπίσουμε και να το εξοντώσουμε.

Για να σας σώσουμε πολύτιμο χρόνο δημιουργήσαμε ένα βελτιστοποιημένο REGEX για το crawler spam και θα σας το δείξω πιο κάτω με οδηγίες. Αν προτιμάτε, μπορείτε φυσικά να το δημιουργήσετε με τον προηγούμενο τρόπο, αλλά αυτή τη φορά θα επιλέξετε source (referral) σαν επιλογή.

  1. Μεταβείτε στο ADMIN TAB.
  2. Κάτω από το VIEW, επιλέξτε Filters και κάντε κλικ στο κουμπί + Add Filter
  3. Σαν όνομα βάλτε Crawler Spam# (θα δημιουργήσουμε 2, γι’αυτό βάλτε με νούμερα)
  4. Τύπος Φίλτρου > Custom > Exclude
  5. Πεδίο Φίλτρου > Campaign Source
  6. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σιγουρευτείτε ότι θα διαλέξετε το EXLUDE
  7. Κάντε copy paste ή πληκτρολογήστε το regullar expression σας στο κουτί
  8. Μόλις είστε έτοιμοι, κάντε ένα διπλό check και πατήστε verify. Μόλις κάνετε κλικ στο verify, θα σας παρουσιάσει ένα table με τα δεδομένα που έχει συλλέξει έως τώρα. Από αριστερά θα είναι χωρίς το φίλτρο με όλα τα spam ενώ από δεξιά θα δείτε το πως θα είναι με το που εφαρμόσετε το φίλτρο. Αφού είστε ΟΚ, πατήστε SAVE.

EXPRESSIONS

# Expression 1

(best|dollar|success|top1)\-seo|(videos|buttons)\-for|anticrawler|^scripted\.|semalt|forum69|7makemon|sharebutton|ranksonic|sitevaluation|dailyrank|vitaly|profit\.xyz|rankings\-|dbutton|uptime(bot|check|\.com)

# Expression 2

datract|hacĸer|ɢoogl|responsive\-test|dogsrun|tkpass|free\-video|keywords\-monitoring|pr\-cy\.ru|fix\-website|checkpagerank|seo\-2\-0\.|platezhka|timer4web|share\-buttons|99seo|3\-letter|top10\-way

Γ. Δημιουργία φίλτρου για Fake Languages

Αυτό είναι το τελευταίο κόλπο για spam στο Google Analytics, ενώ το hostname φίλτρο μας θα διώξει τα περισσότερα spam, κάποια μπορεί να ξεφύγουν όμως, έτσι δημιουργούμε και ένα καινούργιο φίλτρο με regular expression για να μας εμφανίζονται οι κανονικές μορφές γλωσσών en-us, el-gr κ.α και όχι όπως η πρώτη εικόνα αυτού του άρθρου.

Για να δημιουργήσετε ένα καινούργιο φίλτρο ακολουθήστε τα προηγούμενα βήματα. Αφού πατήσετε το κουμπί +Add Filter, επιλέξτε exlcude, στο πεδίο διαλέξτε Language Settings, και στο πεδίο πληκτρολογήστε το παρακάτω expression, ακριβώς όπως σας το δίνω:

\s[^\s]*\s|.{15,}|\.|,

 


 

Δ. Extra: Αποκλείστε το δικό σας traffic (γραφείο, σπίτι κ.λπ)

Φυσικά αυτού του τύπου το traffic δεν είναι spam, αλλά είναι φυσικά καταστροφικό για τα στατιστικά και τις αναλύσεις σας, αφού δεν μπορείτε να ξέρετε ποιοι είστε εσείς και ποιοι οι πραγματικοί επισκέπτες σας. Όλα αυτά τα στατιστικά μπερδεύονται με τις πραγματικές σας επισκέψεις και έτσι δεν μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε τους πραγματικούς σας επισκέπτες, και το ROI των επενδύσεων σας

Για να δημιουργήστε αυτό το φίλτρο, θα χρειαστεί να γνωρίζετε την πραγματική σας IP. Φυσικά εννοούμε την PUBLIC IP σας και όχι την εσωτερική του wifi ή αυτή του DHCP σας. Βρείτε την εύκολα και ασφαλή εδώ. Θα δείτε κάτι σαν 111.111.111.111

 

Ε. Extra: Ενεργοποιήστε το έτοιμο φίλτρο “Exclude all hits from known bots and spiders”

Να ξέρετε ότι εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολλοί crawlers που δεν είναι spam, αλλά δεν είναι και χρήσιμοι για τις αναφορές σας. Για παράδειγμα τα bots που σκανάρουν το site σας για να το κάνουν index, τα οποία αφήνουν έναν ίχνος ότι σας επισκέφθηκαν και είναι κάτι που δεν είναι χρήσιμο για τα report σας.

Το συγκεκριμένο για να το ενεργοποιήσουμε είναι ακόμα πιο εύκολο, διότι το έχει ήδη σκεφθεί η Google για εμάς και το έχει βάλει στο Google Analytics.

  1. Μεταβείτε στο ADMIN TAB.
  2. Κάτω από το VIEW, επιλέξτε VIEW SETTINGS
  3. Στην επιλογή Bot Filtering κάντε Check στο -> Exclude all hits from known bots and spiders
  4. Μόλις είστε έτοιμοι, πατήστε SAVE.

Καθαρισμός Ιστορικού από Spam στο Google Analytics – (Historical Data)

Αν δείξετε ενδιαφέρον θα ανεβάσω σε επόμενο άρθρο για το πώς θα καθαρίσετε όλο σας το ιστορικό από τα spams και έτσι να μπορείτε να βλέπετε “καθαρά” όλα σας τα στατιστικά.

 

Qbrains | Complete Digital Marketing Agency

Η ομάδα μας αναπτύσσει αποτελεσματικές στρατηγικές για επιχειρήσεις που σκέφτονται μπροστά. Διατηρούμε ένα αποδεδειγμένο ιστορικό για την αύξηση των αποτελεσμάτων των πελατών μας στις μηχανές αναζήτησης και στα Social Media
Qbrains Complete Digital Marketing Agency
5.0
Google Rating
5.0
js_loader

Ζητήστε έναν ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο Ιστοσελίδας

Προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες Προώθησης Ιστοσελίδων SEO που βοηθούν τους πελάτες μας να αυξήσουν τα οργανικά τους αποτελέσματα δραστικά, ακόμη και όταν πρόκειται για εξαιρετικά ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά.

Εγγραφή στο Newsletter μας

Σχεδόν κάθε εβδομάδα θα σας έρχονται στο email σας, φρέσκα άρθρα για τεχνικές, τεχνολογίες, marketing πρακτικές κ.α. Δεν θα σας γεμίσουμε ποτέ με SPAM.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα τα Άρθρα
7 Comments
  1. Reply

    Θα ήθελα να με πάρετε τηλέφωνο γιατί έχω θέμα με το spam στης διαφημίσεις μου στην google.

    • Πέτρος Προεστός
    • 21/08/2017
    Reply

    Τελικά όσα φίλτρα και αν έβαλα, όταν πατάω verify μου λέει οτι δεν είναι σωστό το φίλτρο…
    Ενα απλό φίλτρο mysite\.com δεν μπορεί να το θέσει σε εφαρμογή. Εχω ενα spammer x.com που στην αρχή όταν έφτιαξα το φίλτρο και πάτησα verify μου έδειξε πως θα είναι καθαρό το g.analytics χωρίς τον spammer. Μια φορά δούλεψε και μετά τίποτα.

      • Iraklis Aslanidis
      • 04/09/2017
      Reply

      Καλησπέρα σας,
      μου ακούγεται λίγο περίεργο και πιστεύω ότι κάπου κάνατε κάποιο λάθος.
      Παρακαλώ ακολουθήστε την διαδικασία όπως την περιγράφω, γιατί είναι πολύ εύκολο να γίνει κάποιο λάθος που θα σας κρύψει στατιστικά που που θα χρειάζονται.
      Επίσης για το ιστορικό, για να δουλέψει σωστά, θέλετε 2 views, όπως αναφέρω.
      Τα segments λειτουργούν σαν “τεμάχια” – “τμήματα”. Με λίγα λόγια αν απλά δημιουργήσετε ένα segment δεν ισχύουν για όλα τα στατιστικά σας στοιχεία, αλλά μόνο για το segment που θα δημιουργήσετε εκείνη την στιγμή. Για αυτό λέω πολλές φορές, να μεταβείτε στο ADMIN και στο VIEW που θέλετε και εκεί να δημιουργήσετε τα φίλτρα σας.

    • Πέτρος Προεστός
    • 17/08/2017
    Reply

    Αλλη μια ερωτησούλα. Για να φιλτράρουμε και να εξαιρέσουμε τους spammers και στο ιστορικό του Google analytics, πως γίνεται; Διάβασα οτι πρέπει να φτιάξω ένα retroactive filter από το table filter/custom segment σαν view level filter για να μην κοιτάει προγενέστερα. Ισχύει;

    • Πέτρος Προεστός
    • 17/08/2017
    Reply

    Απαντάω τώρα γιατί στις 6 που μου έγραψες ήμουν πάνω σε καράβι που σάλπαρε. Λοιπόν απλά πήγα στο admin και δημιούργησα ενα φίλτρο Custom->include->hostname->filter pattern: όνομαsiteμου\.com

    Πάτησα verify και μου έβγαλε τα spam hosthames πριν και μετα και πάτησα save.

    Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι.

    • Πέτρος Προεστός
    • 05/08/2017
    Reply

    Τέλειο το άρθρο σου. Μπαίνουν συνέχεια στο site μου άτομα και κάθονται με τις μέρες μέσα. Απο ότι καταλαβαίνω είναι ghost spammers. Ακολουθώ κατά γράμμα τη διαδικασία σου. Το μόνο που μου ξέφυγε είναι πως δημιουργώ hostname expression. Είναι σωστή η διαδικασία αυτή; Δηλ. new segment-> add segment -> Conditions -> και βάζω τοsiteμου\.com

      • Iraklis Aslanidis
      • 06/08/2017
      Reply

      Καλησπέρα κ. Προεστό
      Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σας βοήθησα.
      Έχετε δημιουργήσει καινούργιο VIEW ? Γιατί όπως λέω είναι καλό να δοκιμάζουμε πρώτα και μετά να τα έχουμε στο κεντρικό(γενικό) μας.
      Εξηγώ πως να περάσετε το hostname expression σε φίλτρο κατευθείαν, αλλά εσείς από ότι καταλαβαίνω απλά θέλετε να δείτε για λίγο αν θα δουλέψει;

Αφήστε ένα μήνυμα