Κατασκευή ιστοσελίδας: Τα 4 πιο συχνά λάθη που γίνονται και πώς να τα αποφύγετε

No Comments

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι μία διαδικασία που κάνουν όλες οι επιχειρήσεις που θέλουν να έχουν μία ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο.Μία ιστοσελίδα που θα αντικατοπτρίζει το brand σας και θα βοηθάει τους επισκέπτες σας να μετατραπούν σε πελάτες.

Αλλά ο σχεδιασμός ενός ιστότοπου κρύβει παγίδες και είναι εύκολο να κάνετε λάθη, όσο καλά και αν γνωρίζετε την επιχείρηση και τις ανάγκες της.

Παρακάτω θα δούμε τα 4 πιο συχνά λάθη που γίνονται κατά την κατασκευή ιστοσελίδων και πώς μπορείτε να αποφύγετε. 

Man design a website at his computer

1. Δεν υπάρχουν κουμπιά παρότρυνσης (CTA Buttons)

Το πιο συχνό λάθος που παρατηρείται κυρίως σε μικρότερες επιχειρήσεις, είναι η έλλειψη κουμπιών παρότρυνσης.

Τι είναι όμως αυτά τα κουμπιά;

Τα κουμπιά παρότρυνσης, ή πιο γνωστά ως CTA Buttons, είναι αυτά που προτρέπουν τους χρήστες μιας ιστοσελίδας να προβούν σε μία συγκεκριμένη ενέργεια. Αυτή η ενέργεια, πρέπει να αποτυπώνεται σε μία απλή και ξεκάθαρη φράση. Όσο πιο σαφής είναι αυτή η φράση, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία έχει.

Σίγουρα θα έχετε δει φράσεις όπως “Αγόρασε τώρα”, “Κάνε εγγραφή” ή “Κλείσε ραντεβού”. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα από τις πιο συνηθισμένες φράσεις CTA που διαθέτουν οι περισσότερες πετυχημένες ιστοσελίδες. 

Βέβαια, δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ακριβώς τις ίδιες. Ορίστε τι θέλουν να κάνουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας και χρησιμοποιήστε εκείνες τις φράσεις παρότρυνσης που θα σας φέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε..

2. Η ιστοσελίδα φορτώνει αργά

Με την Google να αναφέρει ότι το 53% των επισκεπτών εγκαταλείπει μια ιστοσελίδα που χρειάζεται περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα για να φορτώσει, είναι επιτακτική ανάγκη να βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα του website σας. 

Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι όλες οι σελίδες έχουν γρήγορους χρόνους φόρτωσης, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να εισέλθουν στο περιεχόμενο γρήγορα και εύκολα.

Η αργή φόρτωση, επηρεάζει εκτός των άλλων και την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης.Όσο πιο γρήγορη φόρτωση έχει μία ιστοσελίδα, τόσο καλύτερη “βαθμολογία” παίρνει από την Google κατά το ranking.

Τι μπορείτε να κάνετε; Αρχικά μην πανικοβάλλεστε! Υπάρχουν διάφορα websites που μπορείτε  να ελέγξετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας, δωρεάν.Κάντε ένα τεστ και αν δείτε ότι η φόρτωσή της ξεπερνάει τους επιθυμητούς χρόνους, τότε χρειάζεται επειγόντως βελτίωση.

3. Δεν υπάρχει responsive σχεδιασμός ιστοσελίδας

Σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 83,4% των Ελλήνων συνδέεται στο διαδίκτυο από φορητές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι αν η ιστοσελίδα σας δε διαθέτει responsive σχεδιασμό, τότε θα δυσαρεστήσετε ένα τεράστιο ποσοστό των επισκεπτών σας.Και όχι μόνο…

Βλέπετε, ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδας, κρίνεται απαραίτητος και για ψηλότερο ranking από την Google.

Και τι είναι responsive σχεδιασμός; Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν ιστότοπο ο οποίος είναι προσαρμοσμένος  για να δουλεύει εξίσου καλά τόσο από σταθερές όσο και από κινητές συσκευές.

Επιλέγοντας να κάνετε τη σελίδα σας mobile-friendly, αυξάνετε την εμπειρία χρήστη αλλά και τη δυνατότητα να μάθουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας όσο γίνεται περισσότεροι επισκέπτες. 

4. Έλλειψη ταυτότητας επιχείρησης

Πρόκειται ίσως για το πιο υποτιμημένο λάθος που αφορά την κατασκευή ιστοσελίδων. Βλέπετε, η κατασκευή δεν αφορά μόνο το τεχνικό κομμάτι που είναι σχεδιασμένη μία ιστοσελίδα αλλά και το κομμάτι του περιεχομένου. 

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας σας χρειάζεται να καταλάβει ποιοι είστε και γιατί πρέπει να σας επιλέξει. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε είναι μέσω storytelling, δηλαδή μέσω της αφήγησης ιστοριών. 

Είτε είστε μεγάλη επιχείρηση είτε μικρότερη, σίγουρα έχετε τη δική σας ιστορία. Αυτή που σας κάνει μοναδικούς! Όσο πιο πετυχημένο είναι το storytelling στην ιστοσελίδα σας, τόσο πιο εύκολα θα συνδεθεί το κοινό με εσάς και θα οδηγηθεί πιο γρήγορα να μετατραπεί σε πελάτης σας.

Εκείνο που πρέπει να έχετε πάντα κατά νου, όσο αφορά το περιεχόμενο, είναι να μην αναλώνεστε στο ποιοι είστε εσείς και τα προϊόντα σας, αλλά στο τι αξία μπορούν να πάρουν οι  επισκέπτες από εσάς. Με λίγα λόγια, βάλτε στο κέντρο της ιστορίας τους πελάτες! 

Κατασκευή ιστοσελίδας με… Qbrains

Creative web designer planning application, framework for mobile phone. user experience (ux) concept.

Η διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδας για την επιχείρησή σας είναι μία κρίσιμη απόφαση που πρέπει να πάρετε ώστε να έχετε μία ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο. Αν θέλετε να αποφύγετε λάθη σαν τα παραπάνω, τότε χρειάζεστε επαγγελματίες όπως η Qbrains.

Είτε θέλετε να βελτιώσετε την εικόνα της υπάρχουσας ιστοσελίδας σας, είτε να δημιουργήσετε μία νέα, επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να δημιουργήσουμε έναν ιστότοπο που όχι μόνο θα δείχνει υπέροχος, αλλά θα είναι!

Qbrains | Complete Digital Marketing Agency

Η ομάδα μας αναπτύσσει αποτελεσματικές στρατηγικές για επιχειρήσεις που σκέφτονται μπροστά. Διατηρούμε ένα αποδεδειγμένο ιστορικό για την αύξηση των αποτελεσμάτων των πελατών μας στις μηχανές αναζήτησης και στα Social Media
Qbrains Complete Digital Marketing Agency
5.0
Google Rating
5.0
js_loader

Ζητήστε έναν ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο Ιστοσελίδας

Προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες Προώθησης Ιστοσελίδων SEO που βοηθούν τους πελάτες μας να αυξήσουν τα οργανικά τους αποτελέσματα δραστικά, ακόμη και όταν πρόκειται για εξαιρετικά ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά.

Εγγραφή στο Newsletter μας

Σχεδόν κάθε εβδομάδα θα σας έρχονται στο email σας, φρέσκα άρθρα για τεχνικές, τεχνολογίες, marketing πρακτικές κ.α. Δεν θα σας γεμίσουμε ποτέ με SPAM.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα τα Άρθρα

Αφήστε ένα μήνυμα