TVKOSMOS.GR

Θέλετε να κάνουμε και για εσάς κάτι αντίστοιχο;

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΟΣΜΟΣ ΡΟΔΟΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ | Qbrains,gr

Η τηλεόραση ΡΟΔΟΣ - ΚΟΣΜΟΣ είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και εκπέμπει στα Δωδεκάνησα.  Έχει έδρα τη Ρόδο. Το πρόγραμμα της τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ είναι δομημένο από εσωτερικές παραγωγές του στελεχιακού της δυναμικού με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση με ζωντανά δελτία ειδήσεων, ελεύθερο ρεπορτάζ, εκπομπές λόγου και έρευνας, ένθετα αθλητικά, ψυχαγωγικά και πολιτιστικά, που κυμαίνονται καθημερινά στο 50% του εικοσιτετραώρου προγράμματος της. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου καθώς διαθέτει υπερδιπλάσια ποσοστά τηλεθέασης από άλλα κανάλια.

2'' Loading Time

Clustered DB+IIS Farm

CDN 

~300% Αύξηση Επισκέψεων 

Τι είπε ο πελάτης για το έργο

“Ο Ηρακλής έκανε αυτό ακριβώς που μας υποσχέθηκε. Είπε ότι η σελίδα έχει δυνατότητες και ότι μπορούμε να την ανεβάσουμε και έτσι και έγινε. Η αύξηση των αποτελεσμάτων εκτός από την φήμη, μας έφερε και άλλου είδους αποτελέσματα, μιας και το portal μας χρησιμοποιεί AdSense.”

Η Πρόκληση

Η τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ της Ρόδου, αντιμετώπιζε το εξής πρόβλημα. Θέλανε να αλλάξουν την παλιά τους ιστοσελίδα από Joomla, ενώ ταυτόχρονα θέλανε να αλλάξουν και το domain τους σε κάποιο καινούργιο το οποίο δεν ήξεραν οι μηχανές αναζήτησης. Αυτό από μόνο του ήταν και η μεγαλύτερη πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Γενικά η παλιά τους ιστοσελίδα λειτουργούσε σαν ενημερωτικό portal αλλά ήταν "βαριά", πήγαινε πολύ αργά και δεν είχε τρόπους διαφημιστικών μηνυμάτων. Η επισκεψιμότητα τις βρισκόταν περίπου στους 1.500 - 2.200 χρήστες ανά ημέρα με συνολικούς μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα περίπου ~54.000. Ο στόχος που μας έδωσε ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος ήταν να τελειώσουμε την καινούργια ιστοσελίδα το πολύ σε 2 μήνες, να μπορέσει να αποκτήσει καινούργια διαφημιστικά έσοδα και να αυξήσει την ημερήσια επισκεψιμότητα σε 5.000 χρήστες. 

Η Λύση

Είχαμε να διαλέξουμε μεταξύ των κορυφαίων CMS, όπως Drupal, Wordpress ή το δικό μας Custom CMS SmartSite. Η επιλογή ήταν δύσκολη γιατί και τα 3 έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Αν χρησιμοποιούσαμε Drupal, θα ήταν πολύ δύσκολο για τους συντάκτες να αναρτούν περιεχόμενο και να το ελέγχουν, καθώς θα ήταν κάτι καινούργιο για αυτούς και θα έπρεπε να το μάθουν από την αρχή. Επίσης, το Drupal τότε δεν ήταν και ότι καλύτερο σε άλλους τομείς που θέλαμε για SEO. Το Wordpress από την άλλη είχε όλα εκείνα τα εργαλεία που θα θέλαμε εκτός από την αυτοματοποίηση που ζητούσαμε για άρθρα, θα ήταν πολύ γνώριμο και εύκολο στους συντάκτες, αλλά ταυτόχρονα θα ήταν πολύ "ανοιχτό" για ασφάλεια και ταυτόχρονα δύσκολο στο customization του για ταχύτητα. Έτσι διαλέξαμε το δικό μας Custom CMS το SmartSite με έκδοση .net. Ο λόγος ήταν απλός, μπορούσαμε να το παραμετροποιήσουμε όπως εμείς θέλαμε σε όλες τις ενότητες του, ενώ για τους συντάκτες και την ομάδα του τηλεοπτικού σταθμού θα ήταν μία γνώριμη λύση, καθώς η διαχείριση του είναι παιχνιδάκι. 

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας. Καταφέραμε να υλοποιήσουμε την ιστοσελίδα και όλο το σύστημα σε λιγότερο από δύο (2) μήνες. Δημιουργήσαμε ειδική εφαρμογή Desktop για Windows σε c++ για να λαμβάνει αυτόματα όλα τα άρθρα από άλλες ιστοσελίδες που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης και να τα περνάει "καθαρά" σε συγκεκριμένες επιλεγμένες κατηγορίες, που πάλι επιθυμεί ο ιδιοκτήτης. Αυτοματοποιημένα Google News XML με σωστό schema, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται πρώτο το νέο από το tvkosmos παρά από τις άλλες ιστοσελίδες. Ειδικό section με WebTv και διαδικτυακό ραδιόφωνο κ.α. 

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους κόπους μας ήταν όταν μετά από 6 μήνες δουλειάς, ξεπεράσαμε τον στόχο των μοναδικών επισκεπτών της ιστοσελίδας και ξεπεράσαμε τους 10.000+ καθημερινούς επισκέπτες και μέσο όρο μηνιαίων επισκεπτών τους ~298.000

Με βάση τα αποτελέσματα μετρήσεων ταχύτητας διεθνών εργαλείων, η ιστοσελίδα φορτώνει σε 2'' ενώ φορτώνει 168 request, το μέγεθος τις αρχικής σελίδας αγγίζει τα 3ΜB και αυτό λόγων των εικόνων που φορτώνει. σε παγκόσμιο επίπεδο λαμβάνει από διεθνή οργανισμό Β Grade ποιότητας!

Δείτε τα αποτελέσματα τις μέτρησης.

Περισσότερα Case Studies

Δείτε όλα τα case studies

Πείτε μας για το project σας

Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε ουσιαστικά, να φέρετε εις πέρας τους στόχους σας.

Για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε καλύτερα πριν την επικοινωνία μας, θα χρειαστούμε κάποια βασικά στοιχεία για σας.

  Το Όνοματεπώνυμο σας

  Το Email σας

  Ένα Τηλέφωνο Επικοινωνίας

  Ιστοσελίδα - Συμπληρώστε μόνο το domain, χωρίς 'http(s)'

  Θέλω Προσφορά για:
  Κατασκευή ΙστοσελίδαςΑνάκατασκευή ΙστοσελίδαςΚατασκευή Ηλεκτρονικού ΚαταστήματοςΠροώθηση Ιστοσελίδας με S.E.O.Προώθηση Ιστοσελίδας με Διαφήμιση Google AdsΒελτίωση της εικόνας της Εταιρίας μου στα Social MediaΤρόποι Προσέγγισης Πελατολογίου (διαφήμιση, newsletter κ.α)

  Περιγράψτε μας κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή, ή αν θέλετε να ελέγξουμε συγκεκριμένα πράγματα. Επίσης μπορείτε να μας αναφέρετε και ποια είναι η καλύτερη ώρα επικοινωνίας μαζί σας μέσω τηλεφώνου.

  Συμφωνώ με τη διάθεση των στοιχείων για την επεξεργασία του αιτήματός μου, έχοντας διαβάσει την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων