Δημιουργία eshop με αυξημένες πωλήσεις – Αναλυτικός οδηγός

No Comments

Η δημιουργία eshop αποτελεί μία από τις πιο αποδοτικές επενδύσεις για μια επιχείρηση στον τομέα του εμπορίου. Μάλιστα, το ποσοστό των αγοραστών που επιλέγουν πλέον το διαδίκτυο για τις αγορές τους, έχει ξεπεράσει εκείνων που προτιμούν ένα φυσικό κατάστημα. Λογικό άλλωστε, αφού ο καθένας μπορεί να κάνει εύκολα τις αγορές τους από το σπίτι, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ωστόσο, η κατασκευή eshop απαιτεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική, προκειμένου να μπορέσει να επιφέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα οποία φυσικά είναι οι αυξημένες πωλήσεις. Παρακάτω λοιπόν σας ετοιμάσαμε έναν αναλυτικό οδηγό, ο οποίος περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που θα φέρει εγγυημένες πωλήσεις.

Έρευνα αγοράς και σχεδιασμός στρατηγικής

Πριν από τη δημιουργία ενός eshop, απαιτείται μια ολοκληρωμένη έρευνα σε διάφορους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητά του. Ειδικότερα, το πρώτο που θα πρέπει να κατανοήσετε, είναι το κοινό στο οποίο θέλετε να στοχεύσει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Η κατανόηση του κοινού σας, θα σας βοηθήσει με την εφαρμογή των κατάλληλων και πλέον αποδοτικών στρατηγικών μάρκετινγκ.

Επιπρόσθετα, η ανάλυση του ανταγωνισμού στον κλάδο που δραστηριοποιήστε, αποτελεί επίσης βασικό στοιχείο που θα πρέπει να εξετάσετε. Κάντε μία έρευνα στους ανταγωνιστές σας, στα προϊόντα που προσφέρουν και στις τιμές που διαθέτουν τα προϊόντα τους στο κοινό.

Βάση των ανωτέρω, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο. Το σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα προϊόντα που θέλετε να συμπεριλάβετε στο eshop σας, τα μοναδικά στοιχεία που θα το κάνουν να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές σας και φυσικά τους τρόπους με τους οποίους θα προωθήσετε τα προϊόντα σας στο ενδιαφερόμενο κοινό.

Οικονομική δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος

Επιλογή πλατφόρμας για τη δημιουργία eshop

Η επιλογή της σωστής πλατφόρμας για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος αποτελεί επίσης έναν πολύ σημαντικό παράγοντα. Υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες eshop, κάθε μία με τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εμείς θεωρούμε ότι η κατασκευή eshop με Woocommerce αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή, για τις περισσότερες επιχειρήσεις.

Χάρη στα καινοτόμα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας αυτής, τη δυνατότητα προσθήκης μιας πληθώρας λειτουργιών και την εύκολη διαχείρισή της από τον καθένα, αποτελούν και τους βασικότερους λόγους που μας οδηγούν στην επιλογή της.

Τα οφέλη της κατασκευής eshop με Woocommerce

Συνοπτικά, μερικά από τα βασικότερα οφέλη που εξασφαλίζει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με Woocommerce είναι:

  • Απεριόριστες δυνατότητες: Η δημιουργία eshop με WordPress / Woocommerce μπορεί να προσαρμοστείς τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, ανεξαρτήτου μεγέθους και αριθμού προϊόντων.
  • Οικονομική επιλογή: Η κατασκευή ενός e-shop με Woocommerce συνήθως είναι αρκετά οικονομική ακόμη και για νέες επιχειρήσεις με μικρό προϋπολογισμό.
  • Φιλικό προς το SEO: Το WooCommerce βασίζεται στο WordPress, το οποίο είναι γνωστό για τη φιλικότητα τους προς το SEO και τις μηχανές αναζήτησης.
  • Διάφοροι τρόπο πληρωμής: Η πλατφόρμα υποστηρίζει μια ποικιλία από τρόπους πληρωμής, όπως πληρωμές με τραπεζικές κάρτες, PayPal και πολλούς άλλους.
  • Φιλικό προς τα κινητά: Η κατασκευή ιστοσελίδων WordPress και κατά συνέπεια τα eshops με Woocommerce, είναι ιδιαίτερα φιλικά προς τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, εξασφαλίζοντας μια άριστη εμπειρία online αγορών.
  • Ασφάλεια: Το WooCommerce παρέχει τακτικές ενημερώσεις και βελτιώσεις σε θέματα ασφαλείας, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη προστασία των προσωπικών και οικονομικών δεδομένων των πελατών σας.

Δημιουργία eshop μόνος μου ή σε εταιρεία web design;

Αρκετές επιχειρήσεις, προκειμένου να μειώσουν το κόστους κατασκευής e-shop, αναζητούν DIY τρόπους ώστε να δημιουργήσουν μόνοι τους το ηλεκτρονικό τους κατάστημα. Αποδεδειγμένα, κάτι τέτοιο δεν θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού το ηλεκτρονικό κατάστημα θα στερεί σε αρκετούς τομείς.

Προκειμένου ένα eshop να μπορέσει να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα, απαιτεί πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις τόσο πάνω στο web design και development, όσο και στις τεχνικές διαδικτυακού μάρκετινγκ. Η δημιουργία eshop χωρίς τις κατάλληλες πρακτικές, συνήθως δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τις χιλιάδες online επιχειρήσεις που υπάρχουν.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ανάθεση της κατασκευής του eshop σας θα πρέπει να γίνει σε μια έμπειρη και εξειδικευμένη εταιρεία Digital Marketing.

Δημιουργία eshop μόνος μου ή σε εταιρεία

Δημιουργία eshop – Σχεδιασμός και ανάπτυξη ηλεκτρονικού καταστήματος

Η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, από τον αρχικό σχεδιασμό του μέχρι την πλήρη κυκλοφορία του προς το κοινό, απαιτεί ένα σύνολο επιμέρους εργασιών. Στόχος μάλιστα δεν είναι να δημιουργηθεί ένα eshop με μερικά προϊόντα, αλλά να είναι σε θέση να επιφέρει και ουσιαστικά αποτελέσματα, όπως η εδραίωση του εταιρικού σας προφίλ και η προσέλκυση νέων πελατών.

Για να γίνει αυτό, απαιτείται η εύρεση του κατάλληλου domain name και πακέτου hosting, ο βασικός σχεδιασμός του eshop και εν συνεχεία η καταχώρηση του περιεχομένου.

Domain name και web hosting

Αρχικά, θα πρέπει να καταχωρήσετε ένα αξιομνημόνευτο domain που να αντικατοπτρίζει την επωνυμία σας. Επιπλέον, κάθε δημιουργία eshop απαιτεί και ένα πακέτο φιλοξενίας (we hosting), όπου θα φιλοξενηθούν όλα τα αρχεία της ιστοσελίδας.  Το domain name παίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην προβολή της επωνυμία σας και στην εύκολη εύρεση του καταστήματός σας από τους πελάτες, ενώ η φιλοξενία της ιστοσελίδας εξασφαλίζει άριστη λειτουργία, γρήγορη φόρτωση και τη βέλτιστη συνολική απόδοση του eshop σας.

Σχεδιασμός eshop

Ο σχεδιασμός του ηλεκτρονικού σας καταστήματος θα πρέπει να γίνει με τις βέλτιστες πρακτικές. Αυτό σημαίνει ότι το βασικό design θα πρέπει να αντιπροσωπεύει το brand name της επιχείρησής σας και ταυτόχρονα να προσφέρει μια άριστη εμπειρία αγορών στους πελάτες σας. Στο σχεδιαστικό μέρος, συμπεριλαμβάνεται βασική διάταξη της ιστοσελίδας, οι χρωματικές επιλογές, οι κατηγορίες που θα περιλαμβάνει και γενικά κάθε αισθητικό μέρος.

Καταχώρηση περιεχομένου και προϊόντων

Αφού ολοκληρωθεί ο βασικός σχεδιασμός, θα πρέπει ν καταχωρηθούν τα προϊόντα, οι περιγραφές και οι φωτογραφίες τους καθώς και γενικά διάφορα κείμενα και φωτογραφικό υλικό. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι εκείνο που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών ώστε να εξερευνήσουν τα προϊόντα σας, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει και στις καλύτερες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης.

Προσθήκη λειτουργιών ηλεκτρονικών αγορών

Η διαφορά στη δημιουργία eshop από την κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας, είναι φυσικά οι πρόσθετες λειτουργίες αγορών που περιλαμβάνει. Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα σύστημα ταξινόμησης των προϊόντων με τα κατάλληλα φίλτρα και κατηγορίες.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να ενσωματωθούν τα κατάλληλα συστήματα πληρωμών, για την απευθείας αγορών των προϊόντων με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, τραπεζική μεταφορά, PayPal ή όποια άλλη μέθοδο εσείς επιθυμείτε. Φυσικά, μαζί με τις πληρωμές θα πρέπει να ρυθμιστούν και οι κατάλληλοι τρόποι αποστολής, με τα αντίστοιχα μεταφορικά έξοδα.

Η επιτυχία ενός eshop, βασίζεται σε μεγάλο βαθμός τις καινοτόμες λειτουργίες που θα περιλαμβάνει. Όσο καλύτερη είναι η εμπειρία αγορών που θα προσφέρετε προς τους πελάτες σας, τόσο πιθανότερο είναι να σας προτιμήσουν για τις αγορές τους. Σε αυτές τις λειτουργίες μάλιστα μπορεί να συμπεριληφθεί και η διασύνδεση με πλατφόρμες σύγκρισης τιμών, όπως το Skroutz και το Best Price, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τις πωλήσεις σας.

Αύξηση πωλήσεων σε ηλεκτρονικό κατάστημα

Προώθηση ηλεκτρονικού καταστήματος

Η δημιουργία eshop δεν ολοκληρώνεται με τον σχεδιασμό του και την προσθήκη των απαιτούμενων λειτουργιών. Όπως προαναφέραμε, στόχος δεν είναι μόνο να αποκτήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά να μπορέσει να προσελκύσει και πελάτες. Προκειμένου μάλιστα να σημειώσετε αυξημένες πωλήσεις μέσω του eshop σας, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη έμφαση στην προώθησή του μέσω διαφόρων στρατηγικών digital marketing.

Βελτιστοποίηση SEO

Η προώθηση ιστοσελίδων με SEO, αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Βελτιστοποιώντας το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, τις περιγραφές των προϊόντων σας και πολλών ακόμη επιμέρους στοιχείων, μπορείτε να εξασφαλίσετε υψηλότερες κατατάξεις στην Google, όταν οι χρήστες αναζητούν για προϊόντα τα οποία προσφέρετε.

Το SEO αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα αντικείμενα στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ, ωστόσο μπορεί να επιφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα για μια επιχείρηση. Μάλιστα, η δημιουργία eshop θα πρέπει να γίνει από την αρχή με γνώμονα το SEO, από το σχεδιαστικό ακόμη μέρος της διαδικασίας.

Social Media Marketing

Ένας τρόπος για να μπορέσετε νε εξασφαλίσετε αυξημένες πωλήσεις από την πρώτη κιόλας ημέρα, είναι μέσω του Social Media Marketing. Αξιοποιώντας τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσετε τα προϊόντα σας και να επικοινωνήσετε με το κοινό σας, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις και την αξιοπιστία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Μάλιστα, αναθέτοντας τη διαχείριση social media σε μια εξειδικευμένη εταιρεία, θα σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματά σας.

Επαγγελματική διαχείριση social media για e-shop

Δημιουργία eshop – Συμπεράσματα

Η δημιουργία eshop με αυξημένες πωλήσεις απαιτεί όπως καταλάβατε έναν λεπτομερή σχεδιασμό, τα κατάλληλα εργαλεία και συνεχή βελτιστοποίηση. Μάλιστα, πρόκειται για μία από τις καλύτερες επενδύσεις που θα μπορούσε να κάνει μια επιχείρηση στον τομέα του εμπορίου.

Κατανοώντας την αγορά, αναπτύσσοντας μια σύγχρονη ιστοσελίδα ηλεκτρονικού καταστήματος και επενδύοντας στις στρατηγικές διαδικτυακού μάρκετινγκ, θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε εγγυημένες πωλήσεις από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Συγκεκριμένα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε ένα από τα ανωτέρω βήματα, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα που θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα της επιχείρησής σας.

Εάν ενδιαφέρεστε και εσείς να κάνετε το επόμενο βήμα για την επιχείρησή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μια αναλυτική προσφορά κατασκευής eshop. Η εταιρεία μας διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσης, πολυετή εμπειρία και άριστη εξειδίκευση, ώστε να σχεδιάσει και να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα για τη δικής ας επιχείρηση. Πάντοτε αξιοποιώντας τις βέλτιστες πρακτικές και σε ιδιαίτερα προσιτό κόστος.

Qbrains | Complete Digital Marketing Agency

Η ομάδα μας αναπτύσσει αποτελεσματικές στρατηγικές για επιχειρήσεις που σκέφτονται μπροστά. Διατηρούμε ένα αποδεδειγμένο ιστορικό για την αύξηση των αποτελεσμάτων των πελατών μας στις μηχανές αναζήτησης και στα Social Media
Qbrains Complete Digital Marketing Agency
5.0
Google Rating
5.0
js_loader

Ζητήστε έναν ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο Ιστοσελίδας

Προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες Προώθησης Ιστοσελίδων SEO που βοηθούν τους πελάτες μας να αυξήσουν τα οργανικά τους αποτελέσματα δραστικά, ακόμη και όταν πρόκειται για εξαιρετικά ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά.

Εγγραφή στο Newsletter μας

Σχεδόν κάθε εβδομάδα θα σας έρχονται στο email σας, φρέσκα άρθρα για τεχνικές, τεχνολογίες, marketing πρακτικές κ.α. Δεν θα σας γεμίσουμε ποτέ με SPAM.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα τα Άρθρα

Αφήστε ένα μήνυμα